Jumaat, 30 Julai 2010

cuti 101 #12


orang airpot tu minta tips. ba'shih. hanya untuk melalukan beg atas conveyor belt dan di-x-ray, mencari potensi terorisme. sambil tersenyum dan menghulur tangan luas. selalunya dalam situasi begitu, orang yang sudah berpengalaman sepatutnya tahu jangan dilayan. dan kalau mengada-ngada menadah muka juga merengek mahu wang, berikan segenih dua, atau terus kata "haram!" atau cakap "maalish ana mish fahim".

tetapi orang airpot tu sempat menambah : "your friend just give isyriin genih. he's a real gentleman".

terus aku buka dompet dan meletakkan wang kertas hijau keras dalam telapak tangannya.

seminit kemudian aku dihantui sesal, kekecewaan, gagal, bengap kerana termakan provokasi orang airpot.

6 ulasan:

Anis Amirah Nawawi berkata...

rezeki lelaki itu

Syafinaz Alizaini berkata...

(penipu)lelaki itu

ammar Lorh berkata...

hahaha min.....
lenkali akoo lak nak minta ba'shih dr ko.......
senang gle termakan provokasi ko ni..
:))

anwar azhari berkata...

your friend lend me his PS3 for ramadhan.

he is a bloody mofo gentleman.

*fake smile*

-hazen berkata...

haha.

dorang dah semakin bijak.

terbaik

afiQFaiz berkata...

wow.
namun kepalakotak telah menyelamatkan 20 genih ku dr cengkaman lelaki tersebut.

^o^