Isnin, 16 Januari 2012

tahun 2012


hi

jumlah tulisan semakin menurun dari tahun ke tahun. dulu semuanya pengalaman baru. dan semuanya yang baru lama-lama akan jadi lama. dan adjektif lama boleh disamakan dengan bosan.

bosan ni satu penyakit. otak kau bila diberi stimulus sepatutnya akan membalas dengan feedback atau output. namun otak yang bosan hanya mampu meluahkan sekadar "MEH" terhadap apa-apa benda yang berlaku di sekeliling.

contohnya:

input: professor menayangkan slide surgeri COMMANDO - rahang pesakit dibelah untuk nak buang kanser kemudian doktor sambungkan balik semuanya. ada karotid berdenyut. orang tu nampak seperti mangsa eksiden jalan raya dan sepatutnya dah mati. tapi beliau hidup kerana ni bukan eksiden jalan raya tapi satu operasi surgeri COMMANDO. 

output: meh.

hidup di mesir agak ganjil. pelik. 3 tahun tinggal kat mesir tapi tak pandai cakap arab, dan masih gagal memahami budaya arab. kalau alien benar-benar wujud kat bumi barangkali arab ialah alien.

mereka pun tak pernah faham orang malaysia dan jarang-jarang tau kat mana malaysia sebenarnya - kenapa budak-budak yang datang kedai ahmad semuanya pesan nasi + telur + ayam, kenapa tak suka makan roti dan macam-macam lagi.

semua perbezaan budaya mesir dan malaysia ni sebenarnya menarik. benda-benda yang menarik ni merupakan bahan yang elok untuk ditulis dalam blog. mana ada orang nak baca benda bosan.

kenapa orang tulis blog sebenarnya? apa maksud blog?


1 ulasan:

Syafinaz Alizaini berkata...

orang tulis blog pun sbb bosan meh